no-img
Beigshop

مطالعه امکان سنجی آنزیم های صنعتی پکتیناز، لیپاز، سلولاز، آمیلاز و کیموزین میکروبی


Beigshop
اسلاید پرفروش ترین محصولات
کاربران موبایل:

گزارش خرابی لینک
اطلاعات را وارد کنید .

ادامه مطلب

PDF
مطالعه امکان سنجی آنزیم های صنعتی پکتیناز، لیپاز، سلولاز، آمیلاز و کیموزین میکروبی
pdf
آبان ۱۵, ۱۳۹۶
تعداد صفحات: 70
تعداد دانلود :5
۲,۵۰۰ تومان
0 فروش
۲,۵۰۰ تومان – خرید

مطالعه امکان سنجی آنزیم های صنعتی پکتیناز، لیپاز، سلولاز، آمیلاز و کیموزین میکروبی


مطالعه امکان سنجی آنزیم های صنعتی پکتیناز، لیپاز، سلولاز، آمیلاز و کیموزین میکروبی

مقدمه :

اهمیت آنزیم ها در صنایع غذایی با در نظر گرفتن دامنه وسیع کاربرد

تجاری آنها مشخص می شود .آنزیم ها قادرند به طور اختصاصی در

تغییر همه ماکرومولکولهای بیولوژیکی اصلی ، پروتئین ها ،هیدراتهای

کربن ، چربی ها و اسید های نوکلئیک و نیز مولکولهای کوچکتر نظیر

اسید های آمینه قندها وویتامین ها دخالت نمایند . این دلیل اهمیت

اصلی آنزیم ها در صنایع غذایی است . مواد خام در ابتدای هرخط فرآیند

غذایی حاوی دامنه گسترده ای از آنزیم هایی با منشا درونی است .

برخی از این آنزیم ها درطی فرآیند و پس از آن فعال باقی می مانند، که

می توانند نقش مفید یا مضر در فرآوری داشته باشند .مثال روشنی از این

امر فعالیت آنزیم های پکتیناز است که اغلب طی تهیه آبمیوه ها منجر به

شفاف سازی محصول نهایی می شوند.

هرچند فعالیت پکتیناز اضافی باقی مانده در کمپوت میوه می تواند سبب

نرمی بیش از حد و افت کیفی محصول گردد .

بسیاری از تولید کنندگان محصولات غذایی برای بهبود کیفیت محصول نهایی

از آنزیم هایی با منشا خارجی نیز استفاده می کنند

مطالعه امکان سنجی آنزیم های صنعتی پکتیناز، لیپاز، سلولاز، آمیلاز و کیموزین میکروبی

آنزیم چیست؟

آنزیم ها عمل کاتالیزوری انجام می دهند یعنی سرعت واکنش ها را زیاد می کنند

بدون این که تغییری در خودشان به وجود آید. اگر آنزیم ها نباشند برای انجام بعضی

از واکنش ها ممکن است نیاز به زمان بسیار طولانی داشته باشیم تا آن واکنش ها

انجام شوند .

آنزیم ها موجب تغییر سوبسترا ( substrate ) به محصول می شوند. هر آنزیم ممکن

است ویژگی برای یک سوبسترا داشته باشد یا روی سوبستراهای بخصوصی عمل کند

که در نتیجه محصول یا محصولات مختلف به وجود می آیند .

همه آنزیم ها ساختارپروتئینی دارند ولی برای انجام عمل کاتالیزوری ممکن است نیاز

به عامل غیر پروتئینی موسوم به کوفاکتور داشته باشند. کوفاکتور ممکن است فقط یک

کاتیون یا مولکول آلی ( که به آن کوآنزیم گویند )باشد .بعضی از آنزیم ها برای انجام

عمل کاتالیزوری خود نیاز به کوفاکتور ندارند. اگر آنزیمی با وجودکوفاکتور فعال شود به

آن هولوآنزیم ( holoenzyme ) گویند و در صورتی که کوفاکتور را از آنزیم خارج کنیم یک

پروتئین غیر فعال باقی می ماند که به آن آپوآنزیم ( apoenzyme ) گویند. اگر کوفاکتور

به آنزیم چنان محکم متصل باشد که هنگام جدا کردن آن از آنزیم باعث صدمه دیدن آنزیم

گردد در این صورت این کوفاکتور را گروه پروستتیک ( prosthetic group )  نامند.



درباره نویسنده

Setareh Adibeig 271 نوشته در Beigshop دارد . مشاهده تمام نوشته های

دیدگاه ها


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *